Република Србија
ПРВО ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике

Србије, 9. новембра ове године, положиле су данас заклетву у Народној скупштини пред председницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић.

Заклетве је положило 47 новоизабраних судија у основним судовима у Крушевцу, Брусу, Новом Пазару, Сјеници, Краљеву, Чачку, Ужицу, Пожеги, Јагодини, Деспотовцу, Бору, Бујановцу, Врању, Димитровграду, Зајечару, Књажевцу, Лебану, Лесковцу, Пироту, Прокупљу и Сурдулици.

Председница Народне Скупштине је судијама пожелела успешан рад и навела да верује да ће судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у Републици Србији.

Заклетве у Народној скупштини положило је и 36 заменика јавних тужилаца, који су први пут изабрани на ту функцију, такође на седници 9. новембра, а Гојковић је и њима пожелела успеха у раду и изразила уверење да ће радећи по својој савести и у складу са законом обезбедити поштовање закона за сваког грађанина и тиме допринети угледу тужилачке функције.

Преузето са сајта НАРОДНА СКУПШТИНА


Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Скупштини

Новоизабране судије и заменици јавних тужилаца положили су данас заклетву у Скупштини Србије, пред председницом парламента Мајом Гојковић.

Како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, заклетву је положило 47 новоизабраних судија у основним судовима у Крушевцу, Брусу, Новом Пазару, Сјеници, Краљеву, Чачку, Ужицу, Пожеги, Јагодини, Деспотовцу, Бору, Бујановцу, Врању, Димитровграду, Зајечару, Књажевцу, Лебану, Лесковцу, Пироту, Прокупљу и Сурдулици, као и 36 заменика јавних тужилаца који су први пут изабрани на ту функцију.

Гојковић је судијама пожелела успешан рад и навела да верује да ће судити независно и непристрасно, у складу са законом и Уставом и искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење свим грађанима и допринети угледу судијске функције.

Она је новоизабраним заменицима пожела успех у раду и изразила уверење да ће радећи по својој савести и у складу са законом обезбедити поштовање закона за сваког грађанина и тиме допринети угледу тужилачке функције, наводи се у саопштењу.

 

Преузето са сајта Danas

 


Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетве

Судије које су први пут изабране на судијску функцију, положиле су данас заклетву пред председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић

 

 

удије које су први пут изабране на судијску функцију, положиле су данас заклетву пред председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.

У саопштењу Скупштине Србије наведено је да је заклетву положило 47 новоизабраних судија у основним судовима у Крушевцу, Брусу, Новом Пазару, Сјеници, Краљеву, Чачку, Ужицу, Пожеги, Јагодини, Деспотовцу, Бору, Бујановцу, Врању, Димитровграду, Зајечару, Књажевцу, Лебану, Лесковцу, Пироту, Прокупљу и Сурдулици.

Председница Маја Гојковић судијама је пожелела успешан рад и навела да верује да ће судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у Србији.

Заклетве у Скупштини Србије положило је и 36 заменика јавних тужилаца, који су први пут изабрани на ту функцију, а Гојковић је и њима пожела успеха у раду и изразила уверење да ће радећи по својој савести и у складу са законом обезбедити поштовање закона за сваког грађанина и тиме допринети угледу тужилачке функције.

Сви који су положили заклетве на функције су изабрани на седници Скупштине Србије 9. новембра.

 

Преузето са сајта вечерњеНОВОСТИ