Република Србија
ПРВО ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Дана 02.02.2019. године на захтев дежурног јавног тужиоца Првог ОЈТ у Београду одређено је задржавање осумњичених и то М.Т. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Тешка телесна повреда из чл. 121 ст. 1 КЗ и кривично дело Насилничко понашање из чл. 344 ст. 2 у вези ст. 1 КЗ и осумњиченог З.С. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Насилничко понашање из чл. 344 ст. 2 у вези ст. 1 КЗ.

Након саслушања осумњичених у просторијама тужилаштва дана 04.04.2019. године, стављен је предлог за одређивање притвора, који предлог је усвојио Први основни суд у Београду и одредио притвор у трајању од 30 дана у односу на М.Т. и З.С. обзиром да постоје особите околности које указују да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на сведоке.

Наиме, догађај у улици Новопазарска ГО Врачар се одиграо дана 27.03.2019. године, када је оштећени Г.В. упозорио осумњичене да помере возило које су паркирали на обележено место за инвалида рекавши им да возилом наилази његова супруга која довози дете са посебним потребама или ће у супротном позвати „паук –возило“ због непрописног паркирања, након чега су осумњичени физички напали оштећеног којом приликом му је М.Т. нанео тешке телесне повреде, док су другооштећеном комшији, који је присуствовао догађају, заједно нанели лаке телесне повреде.