Република Србија
ПРВО ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Министарство унутрашњих послова РС, ПУ за град Београд, Управа Криминалистичке полиције, Одељење за сузбијање привредног криминалитета у сарадњи са Пореском полицијом, а по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, дана 13.03.2019. године лишило је слободе осумњиченог Џ.С. због постојања основа сумње да је заједно са осумњиченом Џ.Т. извршио кривично дело Недозвољен промет акцизних производа из члана 176. ст. 1 Закона о пореском поступку и пореској администарцији и кривично дело Недозвољено складиштење робе из члана 176а Закона о пореском поступку и пореској администарцији.

 

Наиме, током теренске контроле порески инспектори Пореске полиције су од осумњиченог Џ.С. привремено одузели акцизну робу за коју се основано сумња да су осумњичени Џ.С. и Џ.Т. складиштили и вршили промет акцизних производа супротно одредбана Закона о пореском поступку и пореској администарцији.

 

Након спроведеног доказног поступка, тужилаштво је дана 27.03.2019. године закључило споразум о признању кривичног дела са Џ.С. коме је, због извршења кривичног дела Недозвољен промет акцизних производа из члана 176. ст. 1 Закона о пореском поступку у саизвршилаштву, у стицају са кривичном делом Недозвољено складиштење робе из члана 176а Закона о пореском поступку и пореској администарцији, споразумом предвиђено изрицање условне осуде са утврђеном казном затвора од 1 (једне) године и 11 (једанаест) месеци и роком проверавања од 5 (пет) година, новчане казне у износу од 500.000,00 динара и мере безбедности одузимање предмета -пронађене робе у вредности око 50.000.000,00 динара.

 

            Такође, закључен је споразум о признању кривичног дела и са Џ.Т. којој је, због извршења кривичног дела Недозвољен промет акцизних производа из члана 176. ст. 1 Закона о пореском поступку у саизвршилаштву, споразумом предвиђено изрицање условне осуде са утврђеном казном затвора од 8 (осам) месеци и роком проверавања од 3 (три) године, као и мере безбедности одузимање предмета, којом је од окривљене одузет новчани износ од 505.000,00 динара.

 

Први основни суд у Београду је истога дана, пресудом прихватио закључене споразуме између Првог основног јавног тужилаштва у Београду и окривљених Џ.С. и Џ.Т., огласио окривљене кривим и изрекао им санкције предвиђене споразумом.