Република Србија
ПРВО ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Министарство унутрашњих послова РС, ПУ за град Београд, Управа Криминалистичке полиције, Одељење за сузбијање привредног криминалитета у сарадњи са Пореском полицијом, а по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, лишило је слободе осумњиченог Џ.С. због постојања основа сумње да је заједно са осумњиченом Џ.Т. извршио кривично дело Недозвољен промет акцизних производа из члана 176. Закона о пореском поступку и пореској администарцији и кривично дело Недозвољено складиштење робе из члана 176а Закона о пореском поступку и пореској администарцији.

 

Наиме, током теренске контроле порески инспектори Пореске полиције су код осумњиченог Џ.С. пронашли и привремено одузели разну робу (ексклузивна пића, цигарете, храну), све у вредности од око 27.000.000,00 динара, за коју се основано сумња да су осумњичени Џ.С. и Џ.Т. складиштили и вршили промет акцизних производа супротно одредбана Закона о пореском поступку и пореској администарцији.

 

Након саслушања осумњиченом Џ.С. је на предлог Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређен притвор у трајању од 30 дана, док ће против осумњичене Џ.Т. бити спроведен редован поступак.