grb

Република Србија

Прво основно јавно тужилаштво у Београду

ПРОНАЂЕНО СКЛАДИШТЕ, ОДУЗЕТА РАЗНА РОБА БЕЗ АКЦИЗА И СПРЕЧЕН ПРОМЕТ

Министарство унутрашњих послова РС, ПУ за град Београд, Управа Криминалистичке полиције, Одељење за сузбијање привредног криминалитета у сарадњи са Пореском полицијом, а по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, лишило је слободе осумњиченог Џ.С. због постојања основа сумње да је заједно са осумњиченом Џ.Т. извршио кривично дело Недозвољен промет акцизних производа из члана 176. Закона о пореском поступку и пореској администарцији и кривично дело Недозвољено складиштење робе из члана 176а Закона о пореском поступку и пореској администарцији.

 

Наиме, током теренске контроле порески инспектори Пореске полиције су код осумњиченог Џ.С. пронашли и привремено одузели разну робу (ексклузивна пића, цигарете, храну), све у вредности од око 27.000.000,00 динара, за коју се основано сумња да су осумњичени Џ.С. и Џ.Т. складиштили и вршили промет акцизних производа супротно одредбана Закона о пореском поступку и пореској администарцији.

 

Након саслушања осумњиченом Џ.С. је на предлог Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређен притвор у трајању од 30 дана, док ће против осумњичене Џ.Т. бити спроведен редован поступак.

Саопштења

1. јануара 2019.

ИНТЕРВЈУ

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је прво и једино јавно тужилаштво у Републици Србији које је пре доношења Закона…

26. децембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у…

23. новембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, 9….

©2015 - 2019 Сва права задржава Прво основно јавно тужилаштво у Београду