grb

Република Србија

Прво основно јавно тужилаштво у Београду

ПОСТУПАЊЕ ПРВОГ ТУЖИЛАШТВА У ВЕЗИ САОБРАЋАЈНЕ НЕЗГОДЕ ОД 07.02.2019. ГОДИНЕ КОЈОМ ПРИЛИКОМ ЈЕ ТЕЖЕ ПОВРЕЂЕНА ВОДИТЕЉКА ДЕА ЂУРЂЕВИЋ

Саобраћајној незгоди која се догодила дана 07.02.2019.године код београдске болнице „Др Драгиша Мишовић“, којом приликом је повређена водитељка Деа Ђурђевић претходио је саобраћајни прекршај који се догодио наведеног дана око 06,00 часова када је дошло до контакта путничког моторног возила којим је управљала Деа Ђурђевић и другог путничког возила, услед клизавог коловоза, који је био под ледом због изливања воде до ког је дошло због пуцања водоводне цеви.

Након што је Деа Ђурђевић изашла из свог возила да са други возачем позову полицију, на њихова возила налетео је аутобус, који је најпре ударио у возила на коловозу а затим и у Деу Ђурђевић, услед чега је она задобила тешку телесну повреду руке, те је наишао још један аутобус који је ударио у први аутобус.

С обзиром на чињеницу да је коловоз био залеђен због изливања воде услед пуцања водоводне цеви, све указује да возачи у том тренутку нису могли да контролишу кретање возила односно аутобуса. Ради утврђивања потпуног и правилног чињеничног стања дежурни заменик Првог основног јавног тужилаштва у Београду наложио је да се у предистаржном поступку предузму доказне радње и то да се изврши вадредни технички преглед свих возила која су учествовала у критичном догађају, да полиција прибави све снимке са сигурносних камера са места догађаја, да се изврше провере да ли је дежурна служба ЈП Водовод и канализација била обавештена о пуцању водоводне цеви и изливању воде на коловоз, да се утврди да ли је возач првог аутобуса претходно тог дана пролазио том трасом, односно да ли је знао или могао знати за лед на путу, да се прибави снимак позива службе за кварове ЈП Водовод и канализација, те да полиција узме изјаве од свих учесника као и очевидаца предметног догађаја.

Такође, на лицу места вршен је увиђај коме је присуствовао дежурни заменик Првог основног јавног тужилаштва у Београду, када су сви учесници догађаја алкотестирани, којом приликом није утврђено присуство алкохола у крви ни код једног учесника.

Након прикупљања наведених доказа, те њиховог разматрања и оцене сваког појединачно, као и у јединственој целини, ово тужилаштво ће донети одлуку о даљем поступању поводом критичног догађаја о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Саопштења

1. јануара 2019.

ИНТЕРВЈУ

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је прво и једино јавно тужилаштво у Републици Србији које је пре доношења Закона…

26. децембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у…

23. новембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, 9….

©2015 - 2019 Сва права задржава Прво основно јавно тужилаштво у Београду