grb

Република Србија

Прво основно јавно тужилаштво у Београду

ОДРЕЂЕНО ЗАДРЖАВАЊЕ ЛИЦУ ЗА КОЈЕ ПОСТОЈЕ ОСНОВИ СУМЊЕ ДА ЈЕ НАПАЛО АКТИВИСТКИЊУ ИНИЦИЈАТИВЕ „НЕ ДАВИМО БЕОГРАД“

Поводом догађаја у ноћи између 8. и 9. марта када је нападнута активисткиња иницијативе „Не давимо Београд“ Ксенија Радовановић, Министарство унутрашњих послова РС, ПУ за град Београд по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду дана 13.03.2019. године одредило је задржавање у трајању од 48 часова осумњиченом П.В. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Насилничко понашање из члана 344. Кривичног закона.

 

Дана 14.03.2019. године у просторијама ПУ за град Београд по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду изведена је доказна радња препознавање осумњиченог П.В. од старне оштећене, те ће осумњичени П.В. бити саслушан, након чега ће ово тужилаштво донети одлуку о даљем поступању.

Саопштења

1. јануара 2019.

ИНТЕРВЈУ

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је прво и једино јавно тужилаштво у Републици Србији које је пре доношења Закона…

26. децембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у…

23. новембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, 9….

©2015 - 2019 Сва права задржава Прво основно јавно тужилаштво у Београду