grb

Република Србија

Прво основно јавно тужилаштво у Београду

ЈОШ ЈЕДАН ПОСТУПАК ЗАВРШЕН У ТУЖИЛАШТВУ ЗБОГ ГРАЂЕЊА БЕЗ ГРАЂЕВИНСКЕ ДОЗВОЛЕ

По налогу поступајућег заменика Првог основног јавног тужилаштва у Београду полиција је одредила задржавање М.С. (63) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Грађење без грађевинске дозволе из члана 219а став 3. у вези става 2. Кривичног законика.

 

Наиме, осумњичени М.С. (63) је након што је издато решење о обустави радова и затварању градилишта од старне Градске управе града Београда, Секретаријата за инспекцијске послове, Одељења за грађевинску инспекцију, Одсек инспекцијски надзор наставио започету градњу на адреси у ул. Јована Ћирилова бр. 23 (некадашња Игманска улица), на тај начин што је као инвеститор ангажовао раднике на изливању бетонске плоче.

 

Након саслушања осумњиченог М.С. (63) пред овим тужилаштвом закључен је споразум о призанњу кривичног дела којим је окривљеном М.С. (63) због кривичног дела Грађење без грађевинске дозволе из члана 219а став 3. у вези става 2. Кривичног законика изречена условна осуда са утврђеном казном затвора у трајању од 1 (једне) године која се неће извршити уколико окривљени у року од 3 (три) године од дана правноснажности пресуде не изврши ново кривично дело, као и новчана казна у износу од 300.000,00 динара.

Саопштења

1. јануара 2019.

ИНТЕРВЈУ

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је прво и једино јавно тужилаштво у Републици Србији које је пре доношења Закона…

26. децембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у…

23. новембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, 9….

©2015 - 2019 Сва права задржава Прво основно јавно тужилаштво у Београду