grb

Република Србија

Прво основно јавно тужилаштво у Београду

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години, положиле су заклетву у Народној скупштини пред председницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић.

Заклетве је положило 53 новоизабраних судија, којима је председница Народне Скупштине пожелела успешан рад и навела да верује да ће судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у Републици Србији.

Заклетве у Народној скупштини положило је и 23 заменика јавних тужилаца, који су први пут изабрани на ту функцију, такође на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години, а Гојковић је и њима пожелела успех у раду и изразила уверење да ће радећи по својој савести и у складу са законом обезбедити поштовање закона за сваког грађанина и тиме допринети угледу тужилачке функције.

Преузето са сајта НАРОДНА СКУПШТИНА


Судиjе и заменици jавних тужилаца положиле заклетву

Судиjе, коjе су први пут изабране на судиjску функциjу, на 4.седници 2.редовног заседања Скупштине Србиjе у 2018. години, положиле су данас заклетву у парламенту пред председницом Скупштине Mаjом Гоjковић.

БEOГРAД – Судиjе, коjе су први пут изабране на судиjску функциjу, на 4.седници 2.редовног заседања Скупштине Србиjе у 2018. години, положиле су данас заклетву у парламенту пред председницом Скупштине Mаjом Гоjковић.Заклетве jе положило 53 новоизабраних судиjа, коjима jе председница Скупштине пожелела успешан рад и навела да веруjе да ће судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по своjоj савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судиjске функциjе у Србиjи, саопштено jе из парламента.

Преузето са сајта ТАНЈУГ


ГОЈКОВИЋЕВА ИМ ПОЖЕЛЕЛА УСПЕХ У РАДУ: Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву

Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на 4.седници 2. редовног заседања Скупштине Србије у 2018. години, положиле су данас заклетву у парламенту пред председницом Скупштине Мајом Гојковић.

Заклетве је положило 53 новоизабраних судија, којима је председница Скупштине пожелела успешан рад и навела да верује да ће судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у Србији, саопштено је из парламента.

Заклетве у Народној скупштини положило је и 23 заменика јавних тужилаца, који су први пут изабрани на ту функцију, такође на 4. седници 2. редовног заседања Скупштине Србије у 2018. години.

Гојковић је и њима пожелела успех у раду и изразила уверење да ће радећи по својој савести и у складу са законом обезбедити поштовање закона за сваког грађанина и тиме допринети угледу тужилачке функције, каже се у саопштењу.

Преузето са сајта Курир


Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у парламенту

Судије које су први пут изабране на судијску функцију положиле су заклетву у Скупштини Србије пред председницом парламента Мајом Гојковић.

Гојковић је рекла да верује да ће новоизабране судије, њих 53, свој посао обављати независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом.

„Надам се да ћете судити искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у земљи“, казала је она.

Гојковић је додала да новоизабране судије треба да допринесу реформи правосудног система како би се остварило независно и ефикасно суђење, као и унапређење владавине права у Србији.

Заклетве у Скупштини Србије положили су 23 заменика јавних тужилаца који су први пут изабрани на ту функцију.

Гојковић је заменицима јавних тужилаца пожела успешан рад и изразила уверење да ће радећи по својој савести обезбедити поштовање закона за сваког грађанина Србије и очувати углед тужилачке функције.

„Верујем да ћете штитити уставност и законитост, људска права и грађанске слободе“, казала је она.

Сви који су положили заклетве на функције изабрани су на седници Скупштине Србије 7. децембра ове године.

Преузето са сајта N1

Саопштења

1. јануара 2019.

ИНТЕРВЈУ

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је прво и једино јавно тужилаштво у Републици Србији које је пре доношења Закона…

26. децембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у…

23. новембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, 9….

©2015 - 2019 Сва права задржава Прво основно јавно тужилаштво у Београду