grb

Република Србија

Прво основно јавно тужилаштво у Београду

С А О П Ш Т Е Њ Е

Поводом догађаја од 06.10.2018. године када је група НН лица извршила насиље у клубу „Комитет“ у Београду, у ул. Карађорђева бр. 2-4, Првом основном јавном тужилаштву у Београду, као стварно и месно надлежном достављен је извештај Министарства унутрашњих послова, након чега је ово тужилаштво наложило да се у предистражном поступку предузму све оперативне радње из надлежности полиције, а у циљу утврђивања идентитета учесника овог догађаја.

Захваљујући доброј сарадњи полиције и тужилаштва утврђен је идентитет седморице учесника критичног догађаја и то М.Х. (25), П.К. (25), М.Ч. (24), С.Б. (26), А.В. (27), М.М. (36) и М.В. (30), којима је најпре одређено задржавање, а након тога по предлогу тужилаштва Први основни суд у Београду одредио им је притвор, те је покренут кривични поступак против именованих.

У току доказног поступка Прво основно јавно тужилаштво у Београду је у својству осумњичених саслушало М.Х. (25), П.К. (25), М.Ч. (24), С.Б. (26), А.В. (27), М.М. (36) и М.В. (30), те су испитани сведоци оштећени, као и сведоци очевици и извршена су потребна вештачења. Након спроведених доказних радњи Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је оптужни акт против М.Х. (25), П.К. (25), М.Ч. (24), С.Б. (26), А.В. (27), М.М. (36) и М.В. (30) због постојања оправдане сумње да су извршили по једно кривично дело Насилничко понашање из члана 344. став 2. у вези става 1.  Кривичног законика.

Такође, по налогу овог тужилаштва полиција ће наставити да предузима све оперативне радње из своје надлежности како би се утврдио идентитет и осталих НН лица која су учествовала у критичном догађају, против којих ће накнадно бити покренут кривични поступак.


Седам хулигана на оптужници због дивљања у Бетон хали

Прво основно jавно тужилаштво у Београду подигло jе данас оптужницу против седморице осумњичених за насилничко понашање у београдскоj Бетон хали, када су у ноћи између 6. и 7. октобра у клубу „Kомитет“претукли неколико људи и ломили инвентар.

БEOГРAД – Прво основно jавно тужилаштво у Београду подигло jе данас оптужницу против седморице осумњичених за насилничко понашање у београдскоj Бетон хали, када су у ноћи између 6. и 7. октобра у клубу „Kомитет“претукли неколико људи и ломили инвентар.
Oптужним предлогом коjи jе поднет суду за насилничко понашање терете се M.Х. (25), П.K. (25), M.Ц. (24), С.Б. (26), A.В. (27), M.M. (36) и M.В. (30), речено jе Танјугу у том тужилаштву.

Преузето са сајта Танјуг


Ово су осумњичени за напад и демолирање клуба Комитет у Бетон хали

Оптужним актом обухваћени су: Милош Хркман (25), Предраг Кошпрдић (25), Марко Чичковић (24), Стефан Беливук (26), Александар Видојевић (27). Тужилаштво терети и М. М. (36) и М. В. (30)

ПРВО основно јавно тужилаштво поднело је надлежном суду оптужни предлог против седморице окривљених за упад у клуб “Комитет” у Бетон хали 6. октобра ове године.

На терет им се ставља кривично дело насилничко понашање.

Оптужним актом обухваћени су: Милош Хркман (25), Предраг Кошпрдић (25), Марко Чичковић (24), Стефан Беливук (26), Александар Видојевић (27). Тужилаштво терети и М. М. (36) и М. В. (30).

Они су саслушани, као и сведоци, а полиција по налогу тужилаштва рад на утврђивању идентитета још неколико особа које су учествовале у догађају.

Преузето са сајта вечерњеНОВОСТИ


ДИВЉАЛИ У БЕТОН ХАЛИ, ДЕМОЛИРАЛИ КЛУБ, ПРЕТУКЛИ ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Подигнута оптужница против седморице хулигана

Прво основно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против хулигана који су пре месец дана демолирали клуб „Комитет“ у Бетон Хали и претукли припаднике обезбеђења.

Како Курир сазнаје, на оптужници се налазе седморица хулигана, од којих се већина током истраге бранила ћутањем.

Како сазнајемо њима се на терет ставља кривично дело насилничко понашање.

Оптужним предлогом који је поднет суду за насилничко понашање терете се М.Х. (25), П.К. (25), М.Ц. (24), С.Б. (26), А.В. (27), М.М. (36) и М.В. (30).

Преузето са сајта Курир

 


Подигнута оптужница против осумњичених за насиље у Бетон хали

Против седморице осумњичених за насилничко понашање у београдској Бетон хали, Прво основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу.

Оптужним предлогом који је поднет суду за насилничко понашање терете се М. Х. (25), П. К. (25), М. Ц. (24), С. Б. (26), А. В. (27), М. М. (36) и М. В. (30), речено је Танјугу у Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Осумњичени се терете да су у ноћи између 6. и 7. октобра у клубу „Комитет“ претукли неколико људи и ломили инвентар.

По налогу овог тужилаштва полиција ће наставити да предузима све оперативне радње из своје надлежности како би се утврдио идентитет и осталих НН лица која су учествовала у овом инциденту, против којих ће накнадно бити покренут кривични поступак.

У току доказног поступка Прво основно јавно тужилаштво у Београду је саслушано осумњичене, испитало оштеће и сведоке и очевице догађаја а извршена су и потребна вештачења.

Преузето са сајта РТС

Саопштења

1. јануара 2019.

ИНТЕРВЈУ

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је прво и једино јавно тужилаштво у Републици Србији које је пре доношења Закона…

26. децембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у…

23. новембра 2018.

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, 9….

©2015 - 2019 Сва права задржава Прво основно јавно тужилаштво у Београду