grb

Република Србија

Прво основно јавно тужилаштво у Београду

IN MEMORIAM: Владимир Перуновић (16. мај 1974-10.март 2017.)

Рођен је 16. маја 1974. године у Београду. Основну школу и XIII београдску гимназију завршио је у Београду. Дипломирао је на Правном факултету универзитета у Београду 2004. године.

Приправничку праксу стицао је као адвокатски и судијски приправник, а правосудни испит положио је 2007. године.

Током 2008. године Владимир Перуновић засновао је радни однос у тадашњем Окружном јавном тужилаштву у Београду на месту тужилачког помоћника, након чега 2010. године своје искуство тужилачког кадра наставља да гради и у Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

У периоду од 01.09.2010. па до 09.10.2012. године Владимир је успешно обављао дужност секретара Првог основног јавног тужилаштва у Београду.

Своје радно искуство употпунио је и као тужилачки помоћник у Тужилаштву за организовани криминал у периоду од 2012. па до 2014. године.

Дана 06.06.2014. године Владмир је ступио на функцију заменика јавног тужиоца у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, где је радио до 10.03.2017. године, када је преминуо.

У току свог радног века објавио је више стручних и научних радова на тему положаја јавних тужилаца и тужилачких помоћника.

 

Изузетан човек, искрен пријатељ и добар колега, одан породици и пријатељима,  истрајни борац за живот, за правду, такав је био наш Влада. Високо професионалан, стручан, вредан, елоквентан, поуздан и посвећен послу, посвећен тужилаштву. Тужилаштво је само по себи за њега било изазов. Храбро се носио и суочавао са свим оним што професија тужиоца са собом носи. За њега није било препрека и ништа није било тешко и недостижно. Својим идејама и предлозима тежио је да пружи свој допринос унапређењу положаја јавног тужиоца, заменика јавног тужиоца, тужилачких помоћника и приправника, као и свих запослених у тужилаштву о чему говори његов темељан рад у различитим радним групама. Влада је био несебичан и искрен колега, пун разумевања и увек спреман да помогне. Чврст став, истрајност и доследност су биле одлике његове личности. Као пријатељ, Влада је био отворен, шаљивџија, пун топлине, имао је способност да слуша људе и да им пружи савет као лек. Његов свет био је обојен узвишеним, необичним пределима и путовањима, бициклизмом и пливањем, књигама и људима које је умео увек да обрадује и чијем сусрету су се људи радовали.

Владиним изненадним и неочекиваним одласком, наше Прво  тужилаштво изгубило је једног младог и несебичног борца за правду у коју је наш Влада искрено веровао и за коју се до краја борио. У магновењу и неверици преког догађаја који задесио наш колектив, нашу тужилачку породицу, остао је јак, неизбрисив траг Владиног рада и дружења са нама, његовим тужиоцима, завршних речи у судницама, консултација и саслушања у полицијским станицама, учешћа на округлим столовима …

Ми, твоји тужиоци, захвални смо што смо у својим редовима имали једног таквог витеза и доброг човека кога никада нећемо заборавити.

 

Колектив Првог основног јавног тужилаштва у Београду

Саопштења

27. априла 2018.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Дана 27.04.2018. године Прво основно јавно тужилаштво донело је Решење којим је одбачена кривична пријава поднета од стране Лидије Валтнер…

23. априла 2018.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Дана 19.04.2018. године Сектор унутрашње контроле, Министарства унутрашњих послова Републике Србије је, након прикупљених обавештења по захтеву Првог основног јавног…

12. априла 2018.

Заменици јавног тужиоца положили заклетву

Заменици јавног тужиоца у Републици Србији, који су изабрани на Првој седници Првог редовног заседања Народне скупштине, положили су данас…

©2015 - 2018 Сва права задржава Прво основно јавно тужилаштво у Београду